RoHS: Kina utvecklar standard för konformitetsintyg

Sedan några år arbetar China Electronics Standarizaiton Institute med att utveckla en standard för att guida företag till att effektivt genomföra konformitetsintyg enligt RoHS (Restriction of Hazardous Substances).

Ytterligare information om detta från BFS' europeiska branschorganisation EFCEM:

The main technical contents of the standard focus on

  1. Risk assessment of hazardous substances in electronic and electrical products
  2. Preparation of supporting documents for conformity assessment
  3. Product conformity assessment
  4. Preparation of RoHS conformity declaration
  5. Maintenance of evaluation results

The background document also explains that: “The standard is a home-grown Chinese standard. The part about the inspection report provided by the enterprise refers to the IEC 62321 serial standards: Determination of Certain Substances in Electrotechnical Products. Moreover, the preparation and evaluation of relevant technical documents in enterprise conformity assessment process refers to IEC 63000-2016 Technical Documentation for the Assessment of Electrical and Electronic Products with Respect To the Restriction of Hazardous Substances.”

Om du är intresserad av att ta del av dokument i den här frågan, kontakta BFS-kansliet.