Arbetsmiljöverket svartmålar restaurangbranschen

Vad är viktigast för dig – pengar eller människor? Så inleds trailern till Arbetsmiljöverkets mobilspel ”The Boss – var går din gräns?”. Enligt Arbetsmiljöverket är syftet med kampanjen ”att illustrera hur arbetsgivare kan frestas att kompromissa med sina anställdas säkerhet för att vinna fördelar gentemot sina konkurrenter, och att osund konkurrens leder till att människor far illa”. I mobilspelet får användaren agera chef eller arbetsgivare inom antingen bygg- eller restaurangbranschen. Men kampanjen har fått hård kritik, bl.a. av Visita, bransch- och arbetsgivarorganisationen för den svenska besöksnäringen. Nu backar Arbetsmiljöverket och tar bort mobilspelet. Myndigheten "ber om ursäkt till alla företagare som känt sig kränkta eller tagit illa vid sig".

Läs artiklar på Arbetsmarknadsnytt:

Oacceptabelt att myndighet svartmålar företag

Vi ber om ursäkt till alla företagare