CFSP-certifikat delades ut på RestaurangExpo

På RestaurangExpos seminariescen den 30 januari var det dags för ett gäng stolta Certified Foodservice Professionals att ta emot sina certifikat. Av 13 nya professionals var åtta personer på plats. BFS’ ordförande Christer Askerot, ScanBox AB, delade ut certifikat och en CFSP-pin till var och en.

Ulrika Flodberg, direktör på BFS, inledde ceremonin med att presentera branschföreningen och informera om CFSP-utbildningen. Vi gläds över att totalt 89 stycken CFSP hittills har utbildats med godkänt resultat hos BFS i Stockholm. Ulrika Flodberg passade också på tillfället att slå ett slag för den yrkeshögskoleutbildning av storkökstekniker som drivs av Xenter i Tumba och bad alla närvarande att sprida budskapet om den stora efterfrågan på utbildade storkökstekniker.

Under vårterminen 2019 arbetar med BFS med en översyn av utbildningsmaterialet till CFSP-utbildningen. Men redan nu är datum för höstens CFSP-seminarium “spikat” till den 11-12 november. I god tid innan dess ska materialet finnas klart att skickas ut till dem som anmäler sig till höstens utbildning. BFS-kansliet tar gärna emot intresseanmälningar redan nu. Information om CFSP-finns att läsa på BFS’ webbplats under fliken Utbildning.