BFS inbjuder till årets CFSP-utbildning, 25-26 November 2024

BFS är den part i Sverige som driver utbildningen Certified Foodservice Professional vilket är Storköksbranschens examina för att visa kompetens, kunskap och professionalism inom storköksyrket.

För mer information om CFSP, läs på BFS Informationssida om denna utbildning >>

BFS har nyligen examinerat de 13 elever som vi hade på 2023 års kurs samt informerat om detta på GastroNord och nu är det dags att anmäla sig till nästa kurs som går 25-26 november på kansliet i Stockholm.

Dag 1 hålls av kursen hålls ett utbildningsseminarium på ca 8 timmar med genomgång av hela kursmaterialet. Dag 2 består av en tre timmars provskrivning utan hjälpmedel. Provet genomförs digitalt (bärbar dator behövs).

Kursmaterialet är omfattande - 20 kapitel, ca 600 sidor och allt är på engelska. Ta god tid på dig för instudering inför seminariet. Ca 2 månader rekommenderas.

Självstudier är en förutsättning för att få ut mesta möjliga av genomgången av utbildningsmaterialet under seminariedagen. Självstudier är också en förutsättning för att klara provet.

Provet betygsätts inte enligt någon graderad skala, men för godkänt resultat krävs 75% rätt av möjliga poäng. Med godkänt prov säkerställs att man har en kunskapsnivå över en viss tröskel. En “Evaluation of experience” fungerar parallellt med examinationen och värderar individens erfarenheter och engagemang inom en rad områden i branschen, vilket ger en möjlighet till gradering på silver-, guld- eller platinanivå av CFSP-certifieringen. Det är här kursdeltagarens tjänsteålder och status i branschen markeras - alltså i kombination med att man besitter kunskap.

Kursledaren Doug Fryett talar lättförståelig amerikansk engelska.

Kursavgifter (alla priser exkl. moms):

  • BFS-medlemmar: 9 500 kr

  • FCSI-medlemmar: 12 500 kr

  • Övriga: 15 500 kr

Anmäl, som är bindande, finns via BFS utbildningssida här >>

Alla frågor ni har kan ni skicka till henrik.jansson@ktf.se