Regeringen vill indexuppräkna kemikalieskatten

Den synnerligen snett slående kemikalieskatten på elektronik som enligt regeringens egna pressmeddelande “tas ut på vissa elektronikvaror som är vanligt förekommande i människors hemmiljö. Syftet med skatten är att minska förekomsten av farliga kemiska ämnen i människors hemmiljö, samt att påverka användandet mot mer miljö- och hälsovänliga alternativ.” men som även drabbar alla våra storköksutrustningar, skall få en indexuppräkning. Detta har i alla fall kommunicerats via den sittande regeringens pressmeddelandetjänst där de meddelar att skatten årligen ska räknas om med ett schabloniserat tillägg på två procentenheter utöver den så kallade KPI-omräkningen.

Denna uppdatering förväntas träda i kraft till 2023. Kansliet samarbetar med Svenskt Näringsliv om detta och lämnade under 2019 in ett remissvar om denna kemikalieskatt och hur fel den slår.
(läs BFS remissvar här >>).

BFS kommer att adressera detta PM och svara på den remissen också och svaret skall vara inne senast 1 februari. Ni finner regeringens promemoria här >>