Finansdepartementet: Ny remiss om kemikalieskatten för elektronik

Som ni vet har BFS tidigare varit inblandade och haft synpunkter på den kemikalieskatt som läggs på bland annat köksutrustning och därmed även påverkar vår storköksutrustning, även om den riktas mot det som kallas “vitvaror” i hemmet. Redan 2019 svarade vi på en remiss om detta och även i början av 2022 om BNP-indexering av skatten.

Se remissvar från 2019 här >>
Se remissvar från 2022 här >>

Nu har vi fått en ny remiss på denna skatt med titeln “En enklare och tydligare kemikalieskatt”, där det bland annat finns förenklingar och reduceringar på viss elektronik. BFS kommer givetvis att svara på denna och uppmanar medlemsföretag att svara på den också. Information om hur man svarar enligt Finansdepartementet beskrivs nedan:

Remissvaren ska ha kommit in till Finansdepartementet senast den 19 april 2022. Svaren bör lämnas per e‑post till fi.remissvar@regeringskansliet.se och med kopia till johan.westlund@regeringskansliet.se. Ange diarienummer Fi2022/00478 och remissinstansens namn i ämnesraden på e-postmeddelandet.

Svaret bör lämnas i två versioner: den ena i ett bearbetningsbart format (t.ex. Word), den andra i ett format (t.ex. pdf) som följer tillgänglighetskraven enligt lagen (2018:1937) om tillgänglighet till digital offentlig service. Remissinstansens namn ska anges i namnet på respektive dokument.

Promemorian finns att hämta här >>
Sändlista med information om hur man svarar finns här >>