Livsmedelsverket/Svensk Dagligvaruhandel: Reviderade branschriktlinjer för fryst och kyld mat

Branschriktlinjer för Rätt temperatur under lagring och transport för kylda och frysta livsmedel från Svensk Dagligvaruhandel har uppdaterats och finns nu tillgängliga via Livsmedelsverkets webbplats. Företag som berörs av dess branschriktlinjer är exempelvis sådana som lagrar eller transporterar kylda och frysta livsmedel. Riktlinjerna ger också stöd för kontrollpersonal.

Branschriktlinjer är branschens egen beskrivning av hur lagstiftningen på ett visst område bör tillämpas. Branschriktlinjer utarbetas i samråd med Livsmedelsverket som bedömer riktlinjerna för att se till att de uppfyller kraven i lagstiftningen och vissa andra formella krav. Om riktlinjerna omfattar hygienbestämmelser publiceras de inte bara på Livsmedelsverkets webbplats utan också i EU-kommissionens databas för nationella branschriktlinjer.

Här finns de reviderade branschriktlinjerna för fryst och kyld mat.